Vergoedingen


De Nederlandse Cranio Sacraal Vereniging (NCSV) adviseert haar registertherapeuten voor een consult een tarief te hanteren van ten minste € 65,00 per uur.

De NCSV heeft A-registertherapeuten en B-registertherapeuten. Beide therapeuten zijn vakbekwaam en voldoen aan de gestelde eisen om als cranio sacraal therapeut te mogen praktiseren. Wanneer u zich laat behandelen door een A-registertherapeut dan kan de behandeling in aanmerking komen voor vergoeding door uw zorgverzekeraar. De mogelijkheid tot vergoeding van de behandeling is afhankelijk van het door u gekozen aanvullende zorgpakket en de zorgverzekeraar.

Cranio sacraal therapie wordt door meerdere zorgverzekeraars deels of geheel vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

Cranio sacraal therapie heeft geen invloed op uw eigen risico. Raadpleeg voor vergoeding de polisvoorwaarden van uw verzekering. U kunt cranio sacraal therapie in uw polis vinden onder de rubriek alternatieve geneeswijze of alternatieve beweegzorg.

Welke zorgverzekeraars vergoeden Cranio Sacraal Therapie?

Op www.zorgwijzer.nl treft u een lijst aan waarin alle zorgverzekeraars staan vermeld als ook de vergoedingen die zij geven voor cranio sacraal therapie. Deze lijst is door Zorgwijzer samengesteld, aan de gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Zorgwijzer is geen onderdeel van de NCSV.